Foto: Sofie Søndervik Sæther

Avlyst! – Dette kurset er dessverre avlyst som følge av regjeringens tiltak for å begrense koronasmitte. Det kommer informasjon om planlagt kurstilbud innen elektronisk musikkproduksjon fortløpende via denne siden. Følg  vårt nyhetsbrev  for å få motta informasjon om påmelding og vårt kurstilbud. 

Oppstart: Workshop 1 – Field Recording – 15. April /// Workshop 2 – Live-Spilling med Ableton Live – 6. Mai
Tid: 17:30-20:30 begge workshops
Kurslengde: 2 workshops på 3 timer per gang
Utstyr: Du må kunne ta med egen bærbar PC på kurset, men vi låner ut noen Ableton Live lisenser. Skriv i påmeldingsskjemaet ditt om du ønsker å låne lisens, førsteperson til mølla gjelder!
Priser: Under 26 år: 350 kr for kun én workshop, 600 kr for begge workshops // Over 26 år: 600 kr for kun én workshop, 1000 kr for begge workshops // Under 26 med vanskelig økonomi? Les mer om gratisplass nederst på siden.
Sted: AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka
Alder:14+ (Jenter, transpersoner og ikke-binære mellom 14-26 prioriteres på AKKS Oslos kurs, men deltakere av andre kjønn og de over 26 er også velkomne)

Bruker du programvaren Ableton Live til å produsere musikk, og er interessert i å lære mer? I April og Mai arrangerer vi 2 fordypningsworkshops i Ableton Live for å dykke enda dypere ned i to tema.

Workshop 1 – Field Recording/Found Sound – 15. April – 17:30-20:30 – 6 plasser

Lær hvordan du kan bruke feltopptak og ukonvensjonelt lydmateriale for å skape et unikt sound. Vi går på en field recording-tur og samler inn våre egne lyder, som vi så lager instrumenter av og bearbeider og prosesserer på ulike måter i programvaren Ableton Live. Tema vi skal gjennom: Opptak, importering av lydfiler, ulike komposisjons- og lydbehandlingsteknikker, samt samplerinstrumentet Simpler vil bli gjennomgått. Workshopen forutsetter tilgang til programvaren Ableton Live. Etter å ha deltatt på workshopen er du også invitert til å vise frem det du har lært på AKKS-konserten 20. Mai! Noe tidligere erfaring fra musikkproduksjon er å foretrekke.

Workshop 2 – Live-spilling og MIDI-mapping i Ableton Live – 6. Mai – 17:30-20:30 – 6 plasser

Har du en låt du har produsert, som du ønsker å spille live? Er du nysgjerrig på MIDI-kontrollere og hvordan disse kan brukes til å spille musikk på scenen? Vil du vite hvordan du kan bruke Ableton Live som et live effekt rack? I denne fordypningsbolken ser vi på hvordan vi tar en ferdig låt og gjør den klar for scenen, eventuelt hvordan du kan bruke programvaren for å jobbe med live improvisasjon. Økten formes etter deltakernes personlige ønsker og mål, og det vil bli lagt opp til mye individuell veiledning. Det blir mulig å prøve ut de nye kunnskapene på AKKS-konserten 20.mai.
Workshopen forutsetter tilgang til programvaren og noe forhåndskunnskap om programvaren Ableton Live. Denne bolken passer særlig for deg som allerede har gått kurset Musikkproduksjon – Ableton Live ved AKKS, nivå 1 eller nivå 2. Om en har egne MIDI-kontrollere oppfordres det til å ta disse med. 

Preproduksjon 13. Mai og AKKS-konserten 20. Mai

Alle som deltar på en av, eller begge workshopene er invitert til å delta på preproduksjon 13. Mai og AKKS-konserten 20. Mai. På preproduksjon øver vi gjennom et kort live-sett fra deg, du får øve på å rigge opp ustyret ditt, og du får tilbakemeldinger fra aktive musikere på hvordan live-opptredenen din kan bli enda bedre! På årets preproduksjon får du tilbakemeldinger fra Haley Shea, vokalist i bandet Sløtface, og Julie Børresen, produsent og musiker i prosjektet LULI. Dette er en glimrende mulighet til å bli enda tryggere på scenen. Etter preproduksjon kan du teste ut det du har jobbet med på AKKS-konserten på Deichmanske Bibliotek Schous plass, den 20. Mai foran publikummere, venner og familie!

Kursinfo: Undervisningen foregår i grupper på tre-seks personer, med 3 timer per gang. Deltakerne tilbys gratis øvingstid for egenøving i AKKS Oslo sine lokaler som en del av kursavgiften fra 15. April – 20. Mai og så langt kapasiteten rekker. Etter påmeldingsfristen er ute kan du kontakte oss og høre om det er plasser igjen på kurset. Kurs med for få deltakere avlyses.

Om instruktøren: Vilde Ilkama Nupen er elektronisk musiker/produsent, vokalist og komponist. Hun har mange år bak seg som ene halvdel av elektronikaduoen Sgrow, og gir også ut musikk som soloartist under navnet ILKAMA. Utover dette er hun aktiv som komponist og elektronisk improvisasjonsmusiker med oppdrag innenfor teater og scenekunst. Vilde har holdt workshops i elektronisk musikkproduksjon og programvaren Ableton Live i flere år, blant annet på LOUD! – Jentenes Bandleir og Girl Tech Fest. Hun er også hovedinstruktør og en av pådriverne bak prosjektet ElektroLOUD. Utenfor AKKS underviser Vilde ellers i sang, piano og samspill på musikkskolen Lyd & Fryd i Asker.

Gratisplass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. Med støtte fra BUFDIR kan vi gi deltakere under 26 år med vanskelig økonomi gratisplass!Huk av i påmeldingskjemaet for gratisplass, og skriv litt om hvorfor du behøver gratisplass for å søke. Alle som søker om gratisplass får beskjed ca. 2 uker før kursstart om vi kan innvilge plass på kurset.

Medlemsskap: For å gå på kurs hos AKKS, må man være medlem. Se info om medlemsskap her.

Noe du lurer på? Ta kontakt med kursansvarlig, Haley Shea for spørsmål om kurs og betaling, eller instruktør Vilde Ilkama Nupen om Ableton-tekniske ting som utstyr, programvareversjon etc.