Foto: Sofie Søndervik Sæther

Neste kursrunde starter opp Onsdag 22. Januar. 

Oppstart: Onsdag 22. Januar 2020
Tid nivå 1: Onsdager  17:30-19:00  – OBS! Kun to ledige plasser igjen
Tid nivå 2: Onsdager 19:15-20:45 
Kurslengde: 8 uker, 1,5 timer per uke
Utstyr: Du må kunne ta med egen bærbar PC på kurset, men vi låner ut noen Ableton Live lisenser. Skriv i påmeldingsskjemaet ditt om du ønsker å låne lisens. – OBS! Dessverre har vi lånt ut alle AKKS Oslos Ableton Live lisenser for den kommende kursrunden. 
Priser: Under 26 år: 2400 kr // Over 26 år: 3200 kr // Les mer om gratisplass nederst på siden.
Sted: AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka
Alder: 14+ (Elever mellom 14-26 prioriteres på AKKS Oslos kurs, men deltakere over 26 er også velkomne.

Hvordan bruker man programvaren Ableton Live til å spille inn og skape sin egen musikk? Dette kurset gir deg en 8 ukers innføring, og tilpasses etter elevenes ønsker om fokus. Kanskje du vil bruke Ableton Live til å lage fete beats? Spille inn instrumenter du allerede kan? Eller kanskje du ønsker å bruke Ableton Live i konsertsammenheng?

Nivå 1 kurset starter helt fra bunnen og gir en innføring i alle de viktigste delene av programvaren, og muligheter du har her.

Nivå 2 fokuserer mer mot å bruke Ableton i Live-sammenheng, session view, og å utvikle ditt sound som produsent.

Kursinfo: Undervisningen foregår i grupper på tre-seks personer, med 1,5 time per gang. Deltakerne tilbys gratis øvingstid for egenøving i AKKS Oslo sine lokaler så lenge de går på kurset og så langt kapasiteten rekker. Etter påmeldingsfristen er ute kan du kontakte oss og høre om det er plasser igjen på kurset. Kurs med for få deltakere avlyses. Vi prøver å sette sammen grupper av likt aldersnivå, men det er først og fremst nivå vi går ut i fra ved sammensetning av grupper.

Om instruktøren: Vilde Ilkama Nupen er elektronisk musiker/produsent, vokalist og komponist. Hun har mange år bak seg som ene halvdel av elektronikaduoen Sgrow, og gir også ut musikk som soloartist under navnet ILKAMA. Utover dette er hun aktiv som komponist og elektronisk improvisasjonsmusiker med oppdrag innenfor teater og scenekunst. Vilde har holdt workshops i elektronisk musikkproduksjon og programvaren Ableton Live i flere år, blant annet på LOUD! – Jentenes Bandleir og Girl Tech Fest. Hun er også hovedinstruktør og en av pådriverne bak prosjektet ElektroLOUD. Utenfor AKKS underviser Vilde ellers i sang, piano og samspill på musikkskolen Lyd & Fryd i Asker.

Gratisplass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. Med støtte fra BUFDIR kan vi gi deltakere under 26 år med vanskelig økonomi gratisplass!Huk av i påmeldingskjemaet for gratisplass, og skriv litt om hvorfor du behøver gratisplass.

Medlemsskap: For å gå på kurs hos AKKS, må man være medlem. Se info om medlemsskap her.

Noe du lurer på? Ta kontakt med kursansvarlig, Haley Shea for spørsmål om kurs og betaling, eller instruktør Vilde Ilkama Nupen om Ableton-tekniske ting som utstyr, programvareversjon etc.