Foto: Sofie Søndervik Sæther

Oppstart neste kurs: Mandag 24. August.
Kurstype: Gruppekurs
Kurslengde: 8 uker
Alder: 14+ (Deltakere mellom 14-26 prioriteres på AKKS Oslos kurs, men deltakere over 26 er også velkomne)


Nivå 1 – Passer for deg som ikke har drevet med musikkproduksjon/har drevet lite med musikkproduksjon fra før av. På dette kurset går vi gjennom det grunnleggende innen musikkproduksjon i programvaren Ableton Live. Vi går gjennom hvordan Ableton Live fungerer, hvordan programmere MIDI-instrumenter, hvordan ta opp lyd m.m.

Nivå 2 – Passer for deg som kan bruke Ableton Live fra før. På nivå 2 jobber vi videre med å utvikle deg som produsent og låtskriver i Ableton Live og gir veiledning på låtene du lager.

Tider:
Nivå 1:
Mandager 17:00-18:30
Nivå 2: Mandager 19:00-20:30

På oppstartsdagen mandag 24. August samler vi alle kursdeltakerne fra klokken 17:00-19:00 for en felles oppstartsøkt.

Praktisk Info:

  • Kurset går over 8 ganger med 1,5 timer hver kursdag. Totalt 12 timers undervisning.
  • Kurset foregår i grupper på maks 6 deltakere.
  • Du må kunne ta med din egen bærbare datamaskin for å delta på kurset.
  • Dersom du ikke har, eller har mulighet til å kjøpe, programvaren Ableton Live til kurset kan du låne en gratis av oss. Huk av i påmeldingsskjema for at du ønsker å låne instrument isåfall.
  • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til torsdag før kl. 17:00 og i helgene for kursdeltakerne.
  • Vi prøver å sette sammen grupper av likt aldersnivå, men det er først og fremst nivå vi går ut i fra ved sammensetning av grupper.
  • Kurset holdes i AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka.
  • Kurs med færre enn 3 påmeldte deltakere vil bli avlyst

Alle som deltar på kurs hos AKKS er invitert til å delta på preproduksjon og spille på AKKS-konserten. Les mer her. 


Om instruktøren: Vilde Ilkama Nupen er elektronisk musiker/produsent, vokalist og komponist. Hun har mange år bak seg som ene halvdel av elektronikaduoen Sgrow, og gir også ut musikk som soloartist under navnet ILKAMA. Utover dette er hun aktiv som komponist og elektronisk improvisasjonsmusiker med oppdrag innenfor teater og scenekunst. Vilde har holdt workshops i elektronisk musikkproduksjon og programvaren Ableton Live i flere år, blant annet på LOUD! – Jentenes Bandleir og Girl Tech Fest. Hun er også hovedinstruktør og en av pådriverne bak prosjektet ElektroLOUD. Utenfor AKKS underviser Vilde ellers i sang, piano og samspill på musikkskolen Lyd & Fryd i Asker.


Priser 8-ukers kurs

  • Kursavgift gruppekurs 25 år eller yngre – kr. 2400*
  • Kursavgift gruppekurs 26 år og opp – kr. 3200

Man må være medlem i AKKS Oslo for å få tilgang til oppgitte priser. Medlemsskap i AKKS Oslo koster 50 kr per år. Det er mulig å melde seg på kurs uten medlemskap til en høyere pris. Ta kontakt dersom du ikke ønsker å bli medlem.

*Rabattert plass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. I noen tilfeller kan vi gi deltakere med vanskelig økonomi rabatterte plasser. Huk av i påmeldingskjemaet for å søke om rabattert plass og skriv en kort begrunnelse i feltet under. Alle søkere blir kontaktet på e-post med beskjed om vi har mulighet til å gi bort rabattert plass. Man må være medlem i AKKS Oslo for å benytte seg av dette tilbudet. Medlemskap koster 50 kr.

Noe du lurer på? Ta kontakt med kursansvarlig, Haley Shea.