Oppstart: April 2020
Kurslengde: 6 uker
Kurssted: Brenneriveien 9
Ukedag: Avhengig av hvilket band du er i (sett opp så mange dager du kan i påmeldingskjemaet, så blir det lettere for oss å lage et band som vil passe for deg)
Alder: 14 år og oppover

Ønsker du å finne noen å spille med, eller har du lyst på mer erfaring i band? Velkommen til din innføring i bandlivet! Bandkurset er utfordrende, spennende og gir verdifull øvelse i låtskriving og sceneerfaring.  Kurset passer både for nybegynnere som leter etter noen å spille med, grupper som vil starte band sammen, og etablerte band som ønsker å heve sitt nivå.

Kursinfo: Vi starter bandkurset med en felles jam der du over 2 timer tester på å spille med ulike folk og i ulike bandsammensetninger, dersom du ikke allerede har et band du ønsker å spille med. I tillegg kan du gjerne prøve et nytt instrument om det er ønskelig! Du får møte bandinstruktørene våre og får en følelse av hvordan det er å spille i band på AKKS. Etter jammen får du mulighet til å sette opp ønsker for hvilke instrument du ønsker å spille og hvem du ønsker å spille med før dere settes sammen i band til resten av kurset. Vi avslutter kurset med preproduksjon og konsert!

Usikker på om band og bandkurs er noe for deg? Kom på oppstartsjam helt uforpliktende og sjekk det ut!

Bandkurset inneholder:

  • 2 timers oppstartsjam med våre bandinstruktører
  • 1,5 time med lærer og 1,5 time egenøving pr uke
  • Muligheten til å booke gratis ekstra bandøvingstimer i hele kursperioden (med forbehold om tilgjengelighet)
  • Felles preproduksjonskveld eller generalprøve med mentor ca en uke før konsert.
  • Opptreden på AKKS-konserten ved semesterslutt i Desember

Bandsammensetning: Deltakerne settes sammen i band i forkant av kurset etter instrument, nivå, sjangertilknytning og hvilke dager de kan øve. Når vi setter sammen bandene tar vi hensyn til ønskene og informasjonen dere oppgir i dette skjemaet, og skjema som fylles ut på jam, så langt det er mulig. Det er ikke sikkert alle får drømmebandet, men man kan jo aldri vite!
Påmelding er bindende, dersom du er nysgjerrig på bandkurset og vil prøve deg på jam først kan du sende mail til kurs@oslo.akks.no for å melde deg på jam.

Heve nivået på ditt eksisterende band? Har du allerede et band som du vil ta til neste nivå? Bandkurset kan skreddersys slik at det er mindre fokus på øving sammen med lærer, og mer fokus på musikkbransjen. Hvordan promoterer man sitt band? Hvordan får man spillejobber? Dere avtaler selv med en bandmentor, som håndplukkes etter deres sjanger og ambisjonsnivå, hva dere skal fokusere på i kursperioden frem mot konserten, med mulighet for kurs/workshops innen PR, lydteknikk og scenekunst. Bandmedlemmene må være medlem i AKKS for å gå på kurs hos AKKS Oslo.
Er du usikker på om bandkurset er rett for deg, eller ditt band? Ta kontakt på: kurs@oslo.akks.no for å finne ut hva vi kan tilby ditt band.

Noen av våre bandinstruktører