Avlyst! – Dette kurset er dessverre avlyst som følge av regjeringens tiltak for å begrense koronasmitte. Følg med på denne siden, eller vårt nyhetsbrev for informasjon om påmelding til neste kursrunde som vil ha oppstart høsten 2020. 

Kurslengde: 6 uker
Kurssted: Brenneriveien 9
Pris for 6 ukers kurs: Under 26 år – 0*- 1800 kr/Over 26 år – 2400 kr *Bla ned for å lese mer om gratisplasser
Prisene for spesialtilpassede kurs vil variere alt etter lengde, antall timer per uke m.m. ta kontakt for å snakke mer om prissetting. 
Ukedag: Avhengig av hvilket band du er i (sett opp så mange dager du kan i påmeldingskjemaet, så blir det lettere for oss å lage et band som vil passe for deg)Alder: 14 år og oppover

Ønsker du å finne noen å spille med, eller har du lyst på mer erfaring i band? Velkommen til din innføring i bandlivet! Bandkurset er utfordrende, spennende og gir verdifull øvelse i låtskriving og sceneerfaring.  Kurset passer både for nybegynnere som leter etter noen å spille med, grupper som vil starte band sammen, og etablerte band som ønsker å heve sitt nivå.

Kursinfo: Vi starter bandkurset med en felles jam der du over 2 timer tester å spille med ulike folk og i ulike bandsammensetninger, dersom du ikke allerede har et band du ønsker å spille med. I tillegg kan du gjerne prøve et nytt instrument om det er ønskelig! Du får møte bandinstruktørene våre og får en følelse av hvordan det er å spille i band på AKKS. Etter jammen får du mulighet til å sette opp ønsker for hvilke instrument du ønsker å spille og hvem du ønsker å spille med før dere settes sammen i band til resten av kurset. Vi avslutter kurset med preproduksjon der du får innspill på live-opptredenen din før vi feirer kurset med en konsert!

Usikker på om band og bandkurs er noe for deg? Kom på oppstartsjam helt uforpliktende og sjekk det ut! Send en mail til kurs@oslo.akks.no for å blir med på kun jammen.

De neste 5 ukene arbeider vi i band, sammen med en instruktør, og spiller låter som velges ut som gruppe, og lager en egen låt. Disse ukene jobber vi med hva det vil si å spille sammen som et abnd, og forbereder oss til konsert.

Bandkurset inneholder:

  • 2 timers oppstartsjam med våre bandinstruktører
  • 1,5 time med lærer og 1,5 time egenøving pr uke
  • Muligheten til å booke gratis ekstra bandøvingstimer i hele kursperioden (med forbehold om tilgjengelighet)
  • Felles preproduksjonskveld eller generalprøve med mentor ca. en uke før konsert.
  • Opptreden på AKKS-konserten ved semesterslutt i Mai

Bandsammensetning: Deltakerne settes sammen til band etter en felles oppstartsjam etter instrument, nivå, sjangertilknytning og hvilke dager de kan øve. Når vi setter sammen bandene tar vi hensyn til ønskene og informasjonen dere oppgir i dette skjemaet, og skjema som fylles ut på jam, så langt det er mulig. Det er ikke sikkert alle får drømmebandet, men man kan jo aldri vite! Påmelding er bindende, dersom du er nysgjerrig på bandkurset og vil prøve deg på jam først kan du sende mail til kurs@oslo.akks.no for å melde deg på kun jam.

Heve nivået på ditt eksisterende band? Har du allerede et band som du vil ta til neste nivå? Bandkurset kan skreddersys slik at det er mindre fokus på øving sammen med lærer, og mer fokus på musikkbransjen. Hvordan promoterer man sitt band? Hvordan får man spillejobber? Dere avtaler selv med en bandmentor, som håndplukkes etter deres sjanger og ambisjonsnivå, hva dere skal fokusere på i kursperioden frem mot konserten. Bandmedlemmene må være medlem i AKKS for å gå på kurs hos AKKS Oslo. Oppstart her er flytende.

*Gratisplass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. Med støtte fra BUFDIR kan vi gi deltakere under 26 år med vanskelig økonomi gratisplass! Huk av i påmeldingskjemaet for gratisplass og skriv litt om hvorfor du søker om gratisplass for å søke. Medlemsskap: For å gå på kurs hos AKKS, må man være medlem. Les mer om medlemsskap.

Noen av våre bandinstruktører