Oppstart neste kurs: Oktober/November 2021 – Endelige datoer for dette kurset er ikke satt opp enda. Fyll påmeldingsskjema for å melde interesse, så holder vi deg oppdatert om mulighetene for bandkurs via e-post.
Kurslengde: 5 uker, eller etter avtale
Ukedag: Avhengig av hvilket band du er i (sett opp så mange dager du kan i påmeldingskjemaet, så blir det lettere for oss å lage et band som vil passe for deg)
Alder: 14-19 år


Ønsker du å finne noen å spille i band med, eller har du lyst på mer erfaring i band? Velkommen til din innføring i bandlivet! Bandkurset er utfordrende, spennende og gir verdifull øvelse i låtskriving og sceneerfaring.  Kurset passer både for nybegynnere som leter etter noen å spille med, grupper som vil starte band sammen, og etablerte band som ønsker å heve sitt nivå.

På vårt 5 ukers bandkurs arbeider vi i band, sammen med en instruktør som selv er aktiv musiker, og spiller låter som velges ut som gruppe, og/eller lager en egen låt. Disse ukene jobber vi med hva det vil si å spille sammen som et band, og forbereder oss til konsert.

Har du spørsmål om dette kurset og koronasituasjonen? Les mer om smittevern og smitteverntiltak på kurs her.

Bandkurset inneholder:

  • 1,5 time med lærer og 1,5 time egenøving pr uke i 3 uker
  • Muligheten til å booke gratis ekstra bandøvingstimer i hele kursperioden (med forbehold om tilgjengelighet)
  • Felles preproduksjonskveld eller generalprøve med mentor ca. en uke før konsert.
  • Opptreden på AKKS-konserten ved semesterslutt i Desember

Bandsammensetning: Deltakerne settes sammen til band etter en felles oppstartsjam etter instrument, nivå, sjangertilknytning og hvilke dager de kan øve. Når vi setter sammen bandene tar vi hensyn til ønskene og informasjonen dere oppgir i dette skjemaet, og skjema som fylles ut på jam, så langt det er mulig. Det er ikke sikkert alle får drømmebandet, men man kan jo aldri vite!

Heve nivået på ditt eksisterende band? Har du allerede et band som du vil ta til neste nivå? Bandkurset kan skreddersys slik at det er mindre fokus på øving sammen med lærer, og mer fokus på musikkbransjen. Hvordan promoterer man sitt band? Hvordan får man spillejobber? Dere avtaler selv med en bandmentor, som håndplukkes etter deres sjanger og ambisjonsnivå, hva dere skal fokusere på i kursperioden frem mot konserten. Inkludert i kurset er selvsagt tilgang på øvingslokaler. Bandmedlemmene må være medlem i AKKS for å gå på kurs hos AKKS Oslo. Oppstart her er flytende og kursets lengde tilpasses deltakernes ønsker. Prisen på kurset avhenger av lengde. Kontakt kursansvarlig for mer informasjon om et tilbud som kan passe til ditt band: kurs@oslo.akks.no


Priser 5-ukers kurs

  • Kursavgift gruppekurs 25 år eller yngre – kr. 1500*

*Rabattert plass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. I noen tilfeller kan vi gi deltakere med vanskelig økonomi rabatterte plasser. Huk av i påmeldingskjemaet for å søke om rabattert plass og skriv en kort begrunnelse i feltet under. Alle søkere blir kontaktet på e-post med beskjed om vi har mulighet til å gi bort rabattert plass. Man må være medlem i AKKS Oslo for å benytte seg av dette tilbudet. Medlemskap koster 50 kr.

Noe du lurer på? Ta kontakt med kursansvarlig, Haley Shea.

Noen av våre bandinstruktører