LOUD! Jentenes bandleir

LOUD! er et samarbeidsprosjekt mellom JM Norway og AKKS, og er en årlig musikkleir for jenter, transpersoner og andre underrepresenterte kjønn mellom 11-17 år. Gjennom en uke fylt med låtskriving, bandøvelser, konserter og nye vennskap, jobber vi for å skape selvtillit, samhold og musikkinteresse. Leiren passer både for deltakere som har spilt før, og de som har lyst å prøve seg på noe helt nytt!

Når: Høstferien 2018 mandag 8. til fredag 12. oktober kl. 10-17
Åpent for: Jenter 12- 16 år
Kurssted: USF Verftet
Instruktører: Kommer

For tredje gang arrangeres LOUD i Bergen for jenter og ikke-binær-personer mellom 12-16 år. Bruk høstferien til å bli kjent med nye mennesker, prøve ulike instrumenter, spille musikk og lage egne låter!

Foto: Caroline Årvoll

Bandleiren passer både for deg som er nybegynner og for deg som kan spille litt fra før, og ledes av dyktige instruktører fra musikklivet i Bergen.

Påmeldingskjema finner du her!

Uken starter med en instrumentkarusell hvor alle deltagerne får prøve seg i gitar, bass, vokal og trommer. Vi har alt du trenger hos oss, så du trenger ikke eget instrument. Om du likevel ønsker å ta med et eget instrument kan du gi beskjed til oss på forhånd.

Foto: Caroline Årvoll

På slutten av dagen skriver deltagerne hvilke instrument de likte best å spille.

Instruktørene kommer til å sette sammen band ut fra disse ønskene og man skal raskt starte å lage egne låter. Med dere på veien har dere en instruktør med bred erfaring fra bandlivet som veileder og guider. Det blir garantert en svært sosial uke med fokus på samspill og spilleglede. Her får man masse god musikalsk trening!

Uken gir et dypdykk inn i musikkverdenen og du vil lærer om låtskriving, bruk av øvingslokalet, sceneformidling, hvordan spille i band, promotering og mye annet.

Foto: Caroline Årvoll

Vi avslutter bandleiren med konsert der bandene får vise frem hva de har jobbet med gjennom høstferien. Her er det åpent for familie og venner som kan komme å se på. Det blir ikke mer musikalsk lærerikt enn å spille sin første konsert!

Vi starter hver dag med felles frokost og serverer også lunsj alle dager.

Økonomi
AKKS vil ikke at økonomi skal stå i veien for å delta. Derfor har vi satt av plasser til familier med presset økonomi. Ta kontakt med oss på bergen@akks.no for mer info!

Om instruktørene

Marie Kristin Dale er band- og gitarinstruktør på bandleiren. Hun er gitarist og vokalist i bandet MK´s Marvellous Medicine, et bluesrockband fra Bergen som vant Spellemannsprisen 2016 i klassen blues! Marie Kristin er en svært dyktig gitarist, med bred erfaring som musiker. Hun legger stor vekt på at læreprosessen skal være en positiv opplevelse, og at deltakerne sitter igjen med ny kunnskap som de kan ta med seg videre.

Maria Råkil er band- og låtskriverinstruktør på bandleiren. hun er gitarist og vokalist i bandet Razika. Som musiker har hun fokus på å være kreativ, utfordre seg selv, og ha det gøy. Gjennom kursene vil hun dele sitt engasjement med noen kule, gryende musikere.

Nora Tårnesvik er bassinstruktør. Hun har gått på musikklinjen på Kongsbakken Videregående skole og studerte jazz på Trøndertun Folkehøgskole. Nora har vært instruktør i bass hos AKKS Bergen i flere år og har bred erfaring som liveartist. Som bassist er hun involvert i flere musikalske prosjekter  blant annet Living, Strange Hellos, og John Olav Nilsen og Nordsjøen. Hun har med andre ord mye erfaring og kunnskap å lære vekk til deltakerne!
Embla Karidotter er trommeinstruktør. Til vanlig er hun trommis i bergensbandet Razika. De har gitt ut 3 plater og hadde 10-års jubileum i 2016! Hun  har spilt trommer siden hun var 14 år, og er selvlært. De siste årene har Razika spilt på skoler i hele landet, for å inspirere barn og ungdom til å starte band. Og ikke minst for å vise at dette er noe jenter kan!
Birgitta Alida Hole er vokalinstruktør. Hun har studert jazzvokal ved Griegakademiet i Bergen, og er til daglig vokalist i de to kritiskroste bandene Lumikide og Strange Hellos. De siste årene har hun vært instruktør på AKKS Bergen sine vokalkurs og fått deltagerne til å spire.

 

Foto: Caroline Årvoll

Workshops
I løpet av bandleiren skal deltagerne også innom ulike workshops. Vi skal blant annet lære om låtskriving, om det å spille i band, vi skal finne navn til alle bandene, lage vår egen merch, ta bandbilder og avslutte med workshop i sceneformidling!

Pris
Ordinær pris for bandleiren er kr 1050,- for hele uken, og inkluderer alle måltider i tillegg til medlemskap i AKKS Bergen.

AKKS jobber for likestilling i musikkbransjen. Gjennom LOUD! øsnker vi å motivere jenter til å spille i band og skrive låter. Vi vil at unge jenter skal få anledning til å jobbe med alle aspekter ved det å være musiker, og skape en trygg ramme for å prøve og feile.

Musikkopplæring for alle! 

Vi i AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse i musikkaktivitet. Dersom du er under 18 år og har begrenset økonomi kan du/foresatte søke om å få helt eller delvis redusert deltakeravgift på våre ordinære kurs, spesialkurs og Loud! Jentenes bandleir. Hos oss kan du også bruke aktivitetskortet. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingskjema og vi tar kontakt med deg/foresatte.

Har du spørsmål ta kontakt med daglig leder på bergen@akks.no

Denne ordningen er støttet av Bufdir og gjelder for året 2018.

Påmelding
Påmeldingskjema til Loud! Jentenes bandleir finner du her!

Vi gleder oss til en sosial og musikalsk høstferie!

Timeplan

Kommer!