Vokalkurs – nivå 2

Foto: Kristoffer Øen

Vokalkurs – nivå 2

Oppstart onsdag 7. september og onsdag 2. november.
Priser fra kr. 2 049. Gratis plasser tilgjengelig for de under 26 år.
Instruktør: Birgitta Alida Hole

På vokalkurset til AKKS blir du tryggere på stemmen din, både ved å synge i gruppe og synge alene foran de andre deltakerne.

På vokal nivå 2 jobber vi mer med å dyrke frem din personlige stemme og uttrykk. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, klang, intonasjon og volum. Sanger og stemmetekniske øvelser brukes til å utvikle vokalteknikken. I tillegg vil vi prøve oss på å improvisere til akkompagnement. Av forkunnskaper må man kunne grunnleggende sangteknikk og oppvarmingsøvelser, da dette kurset ikke vil ha like stort fokus på dette som vårt nivå 1 kurs. Er du i tvil om hvilke nivå du skal velge, ta kontakt med oss.

På kurset vil du få en innføring i mikrofonteknikk og bruk av sanganlegg. Deltakerne vil i tillegg lære øvelser de kan bruke under egenøving. Det forventes noe egenøving mellom kursdagene.

Våre kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygge rammer, i grupper på opptil tre deltakere. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.

Disse vokalkursene har en nedre aldersgrense på 15 år. Se eget ungdomskurs for de mellom 12 og 16 år.


Opptreden på AKKS- konserten våren 2022. Foto: Ingvild Hægh.


Praktisk om kurset

  • Kurset går over 6 ganger med 1,5 time undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
  • Undervisningen foregår i grupper på inntil 5 deltakere.
  • Inkludert i kursprisen er et kompendium med praktisk info om sangteknikk og øvelser.
  • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene, for kursdeltakerne.
  • Kurset holdes på USF Verftet, Rom D, 2. etasje.
AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.


Fra vokalundervisning på AKKS- sommerkurs 2021. Foto: Johanne Karlsrud


Vilkår

Påmeldingen er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrist på våre kurs.

Ved innsendt påmelding er man bundet til å betale kursavgiften. Det vil si at kursavgift må betales selv om kursdeltakeren ikke møter opp til kurset eller slutter på kurset. Les våre Påmeldingsbetingelser 2022 her, og vår personvernerklæring her!


Septemberkurs

Påmeldingsfrist søndag 28. august.
Kurset holdes på USF Verftet, Rom D, 2.etasje i AKKS sine øvingslokaler.

oppstart onsdag 7. september kl. 19:30- 21:00

Påmeldingsknapp

Hver onsdag: 7.9, 14.9, 21.9, 28.9, 5.10 og 19.10. Ikke kurs i høstferien.
Tidspunkt: Kl. 19:30- 21:00.

oppstart torsdag 8. september kl. 19:30- 21:00

Påmeldingsknapp

Hver torsdag: 8.9, 15.9, 22.9, 29.9, 6.10 og 20.10. Ikke kurs i høstferien.
Tidspunkt: Kl. 19:00- 20:30 (ekstra kurs satt opp)


Novemberkurs

Påmeldingsfrist søndag 23. oktober.
Kurset holdes på USF Verftet, Rom D, 2.etasje i AKKS sine øvingslokaler.

Oppstart onsdag 2. november. 

Hver onsdag: 2.11, 9.11, 16.11, 23.11, 30.11 og 7.12.
Tidspunkt: Kl. 19:30- 21:00.


Bandøving på rom E. Foto: Johanne Karlsrud


Priser dj-, instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2022

  • kr. 2 049* Kursavgift 15 – 25 år/ student inkl. medlemskap i AKKS 2022
  • kr. 2 249* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2022
  • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
    *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Vi har et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Les mer nederst på siden.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Betaling

En kan betale med faktura, vipps eller bankkort. Faktura vil bli sendt ut første kursdag.Instruktør på vokalkurs høst 2022 er Birgitta Alida Hole.

Birgitta Alida Hole er vokalist og låtskriver i hennes soloprosjekt Birgitta Alida og spiller i bandet Strange Hellos. Birgitta synes det beste med å være vokalist, er å kunne formidle og få ut følelser. Hun elsker å synge i band og være en del av ei kreativ gruppe der man kan jobbe sammen med å skape og framføre musikk.

Birgitta begynte å spille og lage musikk da hun var barn, og tok timer i piano, fiolin og sang, før hun gikk på musikklinja på Kongsbakken VGS, jazzlinja på Sund Folkehøgskole og tok sin bachelor i jazzvokal på Griegakademiet (UiB).

Birgitta har vært instruktør i AKKS Bergen de siste flere år. På kurs hos AKKS møtes deltakere som aldri har sunget før, men hatt lyst til å begynne, til de som har sunget litt eller mye og har lyst å utvikle seg videre. På tvers av ulike aldersgrupper og musikksmak, utforsker man stemmen sin og mulighetene med den sammen. Birgitta synes det beste med å være instruktør hos AKKS er å se at deltakerne opplever mestring og glede over å synge, det sterke samholdet som vokser fram i vokalgruppene og å møte alle de ulike personlighetene og hvordan dette gjenspeiles i sang og musikkpreferanser. Ved endt kursperiode er det også mange som melder seg på AKKS konserten, der de synger foran et publikum på en av byens musikkscener.


Fra vokalundervisning på AKKS- sommerkurs . Foto: Embla Karidotter.


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.