Elgitarkurs for nybegynnere

Foto: Caroline Årvoll

Elgitarkurs for nybegynnere

Oppstart mandag 5. september og mandag 31. oktober.
Priser fra kr. 2 049. Gratis plasser tilgjengelig for de under 26 år fra lavinntektsfamilier.
Instruktør: Marie Kristin Dale 

Påmelding og mer info lenger nede på siden.

Elgitaren har lenge vært ikonet for rockemusikken, men er et allsidig instrument som brukes innen mange sjangre. Ved bruk av effektpedaler og forsterkere kan man forme lyden til nesten hvilket som helst uttrykk.

 

På vårt nybegynnerkurs i elgitar får du en innføring i gitaren som instrument og hvordan bruke forsterkeren. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med gitarspillingen og å spille låter. Vi jobber med spilleteknikk, grunnleggende akkorder og enkle riff. Gjennom øvelser lærer du å manøvrere på gitarhalsen og treffe riktig strenger når du spiller.

Vi går også gjennom hvordan stemme gitaren og begynner tidlig å spille enkle låter, alene eller sammen i gruppen. Kurset krever ingen forkunnskaper og er for deg som ikke har spilt før eller spilt svært lite.

Våre kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygge rammer, i grupper på opptil fire deltakere. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne og dere musikkpreferanser. Har du ikke egen gitar, er det mulig å leie av oss.

Dette kurset har en nedre aldersgrense på 15 år. Se eget kurs for ungdom 12 til 16 år her!Praktisk om kurset

 • På kurslokalet står det tilgjengelig forsterker til hver kursdeltaker. Gitar med jackkabel og stemmeboks tas med selv.
 • Det er mulig å leie gitar om man ikke har det. Leieprisen er kr. 200 for kursperioden. Velg dette i påmeldingen.
 • Inkludert i kursprisen er et kompendium med praktisk info om gitarspilling.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene fredag til lørdag 11-23.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 5 deltakere.
 • Kurset går over 6 ganger med 1,5 time undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
 • Kurset holdes på USF Verftet, Rom B, 2 etasje.
AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Vilkår

Påmeldingen er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrist på våre kurs.

Ved innsendt påmelding er man bundet til å betale kursavgiften. Det vil si at kursavgift må betales selv om kursdeltakeren ikke møter opp til kurset eller slutter på kurset. Les våre Påmeldingsbetingelser 2022 her, og vår personvernerklæring her!

Septemberkurs- oppstart mandag 5. september

Påmeldingsknapp

Påmeldingsfrist søndag 28. august.
Hver mandag: 5.9, 12.9, 19.9, 26.9, 3.10 og 24.10.
Det blir ikke kurs i høstferien og 17.okt.
Tidspunkt: Kl. 17:30- 19:00.
Kurset holdes på USF Verftet, Rom B, 2.etasje i AKKS sine øvingslokaler.

 


Novemberkurs

Oppstart mandag 31. oktober

Påmeldingsfrist søndag 23. oktober.

Hver mandag: 31.10, 7.11, 14.11, 21.11, 28.11 og 5.12.
Tidspunkt: Kl. 17:30- 19:00.
Kurset holdes på USF Verftet, Rom B, 2.etasje i AKKS sine øvingslokaler.

 Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2022

 • kr. 2 049* Kursavgift 15 – 25 år/ student inkl. medlemskap i AKKS 2022
 • kr. 2 249* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2022
 • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Vi har et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Les mer om ordningen lenger nede.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Betaling

En kan betale med faktura, vipps eller bankkort. Faktura vil bli sendt ut første kursdag.Instruktør på elgitarkurs høsten 2022 er Marie Kristin Dale.

Marie Kristin Dale, aka MK, er artist og låtskriver. Hun er mest kjent som frontfigur i bandet MK’s Marvellous Medicine som i 2017 vant Spellemannspris for beste blues-album i 2017.

Marie Kristin har vært instruktør hos AKKS både i Oslo og Bergen. Hun har bred erfaring fra å spille i band og skrive låter. Av sjangere har hun jobbet med mange ulike sjangere som spenner fra alternativ rock, blues, soul, pop, verden og jazz. Hun er en allsidig og kreativ låtskriver, instrumentalist og formidler, som deler det hun har på hjertet gjennom musikk.Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.