Bandkurs for ungdom

Foto: Johanne Karlsrud

Bandkurs for ungdom 12- 16 år

Oppstart mandag 5. september og mandag 31. oktober. / Priser fra kr. 1499.
Påmelding og mer info lenger nede på siden.
Instruktør: 
Per Elling Kobberstad

Møt andre musikere og bli bedre på samspill på AKKS sitt bandkurs. 

AKKS sitt bandkurs er kurset for deg som ønsker å møte andre musikere, vil bli bedre på samspill og ønsker spille i band.

I løpet av kursets uker velger dere ut to til tre låter som dere jobber med under kurset, enten coverlåter eller de kan lage sine egne låter. Med dere på veien har dere en instruktør med bred erfaring fra musikklivet. Instruktøren vil veilede bandene i låtmateriale, samspill og kommunikasjon. Det forventes egenøving mellom kursdagene. Etter endt kurs spiller vi konsert for venner og kjente hvor man får vist fram det man har lært. I forkant av konserten har vi lydprøve.

Våre bandkurs er svært sosiale kurs med fokus på samspill, musikkforståelse og spilleglede. Her får man masse god musikalsk trening! Våre kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygge rammer, i band på opptil seks deltakere. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.

Dette kurset er for de mellom 12 og 16 år. Se eget kurs for de over 16 år her!


Vepsestikk på AKKS konserten. Foto: Jarle Hovda Moe.

Kursopplegg

Kursdag 1        Vi blir kjent med hverandre og øvingslokalet + Kommunikasjon i band. Alle har med seg 2 låter de digger og kunne tenkt seg å spille. Gruppen velger en låt de øver på til neste kursdag.

Kursdag 2        Bandøving- Vi starter spille låter! Bandet lander på de 2-3 låtene de vil spille på konserten. Vi snakker om låtskriving.

Kursdag 3        Samspill- hvordan spille sammen? + Bandøving

Kursdag 4        Bandøving

Kursdag 5        Bandidentitet og forberedelser til konsert: Vi velger bandnavn, skriver presentasjon av bandet, lager raider og snakker om sceneformidling!

Kursdag 6        Siste øving før konsert

I løpet av kurset vil det være fokus på samspill og kommunikasjon som er grunnelementene for å få et band til å fungere godt. Det er derfor viktig at alle deltakere også er innstilt på samarbeid for å få et godt bandmiljø.

På bandkurset er de andre i bandet avhengig av deg og ditt instrument, det er derfor viktig at du kommer på kursdagene, eventuelle ekstra øvinger dere setter opp og selvsagt er med å spille på AKKS-konserten.

På konserten kan du invitere venner og kjente til å komme og se på. I forkant av konserten blir det både lydprøver og selvsagt “henging" backstage.


Band name på AKKS-konserten. Foto: Ingvild Hægh.


Forkunnskaper

Våre bandkurs er for både nybegynnere og viderekomne. Den eneste forutsetningen er at du kan spille instrumentet ditt. Så om du kommer rett fra instrumentkurs eller har lært deg instrumentet ditt på egenhånd, er vårt bandkurs noe for deg. Instruktøren på kurset vil hjelpe med tilpassing av låtmateriale til ditt nivå.

Praktisk om kurset

 • Ta med ditt instrument: gitar, trommestikker, bass eller annet. Forsterkere, mikrofoner, piano og trommesett er på lokalet.
 • Mangler du gitar eller bass har AKKS Bergen noen til leie.
 • På hvert kurs har vi plass til 1 trommis, 2 vokalister, 2 gitarister, 1 bassist eller 1 pianist. Bandene vil bli satt sammen automatisk ved påmelding. Dette gjør at enkelte plasser f.eks. trommeslager plassen kan fort bli fullt.
 • I tillegg til hver kursdag oppfordrer vi bandet til å øve ekstra i lokalet uten instruktør, dag og tid avtales internt i bandet.
 • Kurset går over 6 ganger med 1,5 time undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
 • Undervisningen foregår i grupper på inntil 6 deltakere.
 • Inkludert i kursprisen er et kompendium med praktisk info om å spille i band og hvordan komme igang med låtskriving.
 • Kurset holdes på USF Verftet, Rom A, 2 etasje.
AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.


Memento Mori på AKKS konserten. Foto: Jarle H Moe

Vilkår

Påmeldingen er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrist på våre kurs. Ved innsendt påmelding er man bundet til å betale kursavgiften. Det vil si at kursavgift må betales selv om kursdeltakeren ikke møter opp til kurset eller slutter på kurset. Les våre Påmeldingsbetingelser 2022 her, og vår personvernerklæring her!

Septemberkurs

Påmeldingsfrist søndag 28. august.
Hver mandag: 5.9, 12.9, 19.9, 26.9, 3.10 og 17.10.
Det blir ikke kurs i høstferien.
Kurset holdes på USF Verftet, Rom A, 2.etasje i AKKS sine øvingslokaler.
Avsluttes med konsert onsdag 26. oktober.

Påmeldingsknapp

Oppstart mandag 5. september

Tidspunkt: Kl. 16:30- 18:00.


Novemberkurs- Påmelding åpner 10. juni.

Påmeldingsfrist søndag 23. oktober.

Hver mandag: 31.10, 7.11, 14.11, 21.11, 28.11 og 5.12.
Kurset holdes på USF Verftet, Rom A, 2.etasje i AKKS sine øvingslokaler.
Avsluttes med konsert onsdag 7. desember.

Oppstart mandag 31. oktober

Tidspunkt: Kl. 16:30- 18:00.


Bandøving-  Foto: Johanne Karlsrud


Priser bandkurs høst 2022

 • kr. 1 549* Kursavgift inkl. medlemskap i AKKS 2022
 • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Vi har et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Betaling

En kan betale med faktura, vipps eller bankkort. Faktura vil bli sendt ut første kursdag.

Dersom man velger kursavgift for AKKS-medlemmer og ikke er AKKS-medlem vil man bli etterfakturert medlemskontingenten på kr 50. Om ikke denne betales vil man kunne bli etterfakturert for kurset til ikke-medlemspris.Instruktør på bandkurs høst 2022 er Per Elling Kobberstad.

Per Elling har vært instruktør i flere semester hos oss. Han spiller for tiden mest slagverk, men mestrer også gitar og piano. 

Per Elling har bred banderfaring innen ulike sjanger og har spilt i mange ulike band med bl.a Egge, Elida Høgalmen, Shikoswe, Shakanaka m.fl. Konserterfaring har han mye av og kan dele mange gode tips og triks. Han har ogs skrevet en del låter i band, og har også lagd en del instrumentalmusikk alene.  

“Eg likar å hjelpe andre, og eg håpar eg klarar å inspirere dei eg underviser til å bli enda meir glad i musikk, og til å fortsette å spele saman. Det er kjekt å dele det ein kan." 

Per Elling har gått musikklinja på Firda videregående skole, og jazzlinjen på Toneheim folkehøyskole.


St. Punk på AKKS-konserten. Foto: Ingvild Hægh.


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.