Arrangørakademiet er en festivalskole for viderekommende arrangørspirer i alderen 15-25 år. Festivalskolen er et pilotprosjekt i regi av AKKS Bergen.

Foto: Thel Whirh

Den første utgaven av Arrangørakademiet var en enorm suksess, og AKKS Bergen er stolte av å annonsere Borealis – en festival for eksperimentell musikk som samarbeidspartner og case for Arrangørakademiet 2020.

Arrangørakademiet er et pilotprosjekt for ungdom 15-25 år, som skal gi unge som er interesserte i festivaler og større arrangementer en mulighet til å lære å lage festival av noen av de beste i bransjen.

Målet er å skape bedre arrangementer som er tilgjengelige for ungdom. Per i dag er det flere aktører i Vestlandsregionen som prøver å sette opp slike arrangementer, men sjelden lykkes de i å lage noe som er relevant for målgruppen. Her kan Arrangørakademiet hjelpe ved å bidra med ungdomsmedvirkning, ressursgrupper og musikkinteresserte ambassadører midt i primærmålgruppen.

I sesongen 2018-2019 jobbet Arrangørakademiet med Tall Ships Races 2019, og deres medvirkning resulterte i konseptet Ferieklubben. Deltakerne fungerte som en fokusgruppe for festivalledelsen og ga råd og veiledning innen blant annet markedsføring og forståelse av målgruppens oppførsel og tilstedeværelse, artistbooking, samt tjenester og tilbud på festivalområdet. Tall Ships Races 2019 fikk unik innsikt inn i ungdommenes hverdag og fikk laget et konsept skreddersydd sin primærmålgruppe. Deltakerne fikk lære av noen av de beste i Bergens arrangørbransje, og etter mange måneder med teoretisk læring fikk de prøve seg i praksis under festivalen.

I 2019-2020 åpner vi igjen dørene for ca. 15 deltakere. Deltakerne deltar på workshops og fordyper seg i ulike tema, som booking, markedsføring, frivillighet og konsertproduksjon. Etter den teoretiske opplæringen får deltakerne fordype seg i valgte felt og jobbe tettere med festivalen. Under festivalen blir det også et eget arrangement kuratert av ungdommene og festivalens kunstneriske team. Arrangementet er tilrettelagt for ungdom.

Om Borealis, årets case:

Borealis – en festival for eksperimentell musikk

 4.–8. mars 2020 

Borealis er en festival for sjangerkryssende musikk og kunst som varer fem dager og finner sted i mars hvert år, i Bergen.  

Festivalen gir deg konserter, installasjoner, verksteder, samtaler, filmer og radio på mange av byens små og store konsertscener, kunstgallerier, kulturarenaer og andre overraskende steder du kanskje ikke har vært før.

Borealis er et sted for eventyrlystne lyttere, som feirer musikk som ikke passer inn i en bås. Vi presenterer nye prosjekter fra Norge og hele verden som presser grensene for hva musikk er og hvordan vi lytter. Festivalen jobber aktivt for et kjønnsbalansert musikkfelt, og har de siste årene hatt lik fordeling av kvinner og menn på plakaten.  

Borealis er åpen for alle; fra førstegangslytteren til den erfarne musikkviter, fra de aller minste til de eldste og klokeste. 


Arrangørakademiet skal gi unge bransjetalenter en unik mulighet til å oppleve arrangementer på denne størrelsen allerede i ung alder, og vil forhåpentligvis inspirere flere til å rette seg mot arrangør- og eventbransjen. Arrangørakademiet skal være et springbrett, et type opplæringsløp og praksismulighet for ungdom som er interessert i kultur, arrangementsvirksomhet, frivillighet og markedsføring.

 Les om Arrangørakademiet og samarbeidet med Tall Ships Races 2019 og Ferieklubben her.