For å markere advent i år ønsker vi i #AKKSfamilien å trekke frem inspirerende trommiser, bassister, produsenter og gitarister du bør vite om, hver uke frem mot jul! Lær om, og hør på musikken til disse dyktige musikerene og produsentene når du trenger et avbrekk fra julemusikken, og la deg inspirere til å holde øvingen og musikk-motivasjonen oppe når vi nå avslutter det som har vært et litt rart musikkår. God adventstid fra hele #AKKSfamilien!

Gunn-hilde Erstad
Foto: Kristiansand Avis

 

Gunn-Hilde Erstad Haugen (NO)

Den imponerende bassisten Gunn-Hilde Erstad Haugen turnerer rundt i Europa med prog-rock bandet Rendezvous Point og er i gang med å ta en doktorgrad i musikk ved Universitet i Agder. Bandet har gitt ut albumene “Solar Storm”(2015) og “Universal Chaos”(2019) til strålende kritikker, og vil fortsette å sette fyr på scener rundt i verden etter at Covid19 har trukket seg tilbake.

 

 


 

Foto: GAB Archive/Redferns/Getty Images/NY Post composite

 

Carol Kaye (US)

Carol Kaye er en amerikansk bassist, kjent som “The First Lady of Bass”. Karrieren hennes strekker seg over mer enn 50 år som sessionmusiker, og det er anslått at hun har medvirket på over 10 000 innspillinger. I studio har hun bidratt på musikken til navn som Frank Sinatra, Tina Turner, Sonny & Cher, Elvis Presley, The Monkees og Simon & Garfunkel. Hun er ansett som en av verdens beste bassister, og har vært et viktig forbilde for artister som Paul McCartney i The Beatles.

 


 

Foto: Boris Schöppner

Hanna Fauske (NO)

Hanna Fauske og det melodiske punkrock-bandet Lucky Malice slapp i november sitt femte album “Magnetic”. Det er få band i verden som er så energiske og magiske på livescenen som denne trioen fra Halden. Sammen med Karine Brække på trommer og Linda Haug på gitar serverer Fauske catchy polyfonisk pop under et lag av upolert og skamløs punkrock!

 

 


 

Foto: No Treble

Esperanza Spalding (US)

Esperanza Spaulding er en amerikanske bassist, sanger og komponist med fire Grammy Awards, en Boston Music Award og en Soul Train Music Award. Hun har gitt ut seks album siden debutalbumet “Junjo” i 2006, og hennes siste album “12 Little Spells” i 2019 sikret henne en Grammy Award for Best Jazz Vocal Album.